menu
Word Lid
Vlaams Belang Geraardsbergen in actie voor betaalbaar tanken

Vlaams Belang Geraardsbergen voerde woensdagochtend 6 april actie tegen de hoge brandstofprijzen aan het tankstation Gabriëls op de Astridlaan in Geraardsbergen. De actievoerders toonden grote spandoeken aan de passerende wagens met de boodschap: Claxonneer voor betaalbaar tanken!

Afdelingsvoorzitter Joeri Geeraerts zei: “Bij elke tankbeurt wordt onze portemonnee leeggeschud. Van elke twee euro die we aan een liter brandstof moeten uitgeven, gaat er één euro naar de overheid. Wij willen dat de btw op brandstof naar 6 procent wordt verlaagd. De accijnzen op brandstof moeten niet met slechts 17 cent worden verlaagd maar naar het door de EU toegelaten minimum, dus een verlaging van meer dan 25 cent.”

Gemeenteraadslid Hans De Gent (Vlaams Belang) vult aan: “Dankzij de Vivaldi-regering betalen we ons groen en blauw aan de pomp. Daarom vragen we een tijdelijke plafondprijs van 1,60 euro voor brandstof, zodat tanken betaalbaar blijft.” Deze actie van Vlaams Belang Geraardsbergen is deel van de nationale campagne voor ‘betaalbaar tanken’ die eind maart werd gelanceerd. Het Vlaams Belang heeft ook een petitie georganiseerd, die te vinden is op betaalbaartanken.be

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF