menu
Word Lid
Vlaams Belang gemeenteraadslid Guido De Lil overleden

Met een droef hart melden we dat Guido De Lil, onze kameraad, gemeenteraadslid en ondervoorzitter van Vlaams Belang afdeling Geraardsbergen, op vrijdag 26 mei is overleden. Ondanks zijn gezondheidsproblemen konden we altijd op Guido rekenen voor onze activiteiten en bestuursvergaderingen. Zonder klagen deed hij alles wat hij nog kon doen om onze mensen weer op de eerste plaats te zetten, met de stille waardige moed die hem kenmerkte als Vlaams Belanger.

Guido was al tientallen jaren actief in de partij, met als motivatie, in zijn eigen woorden: "Ik koos voor Vlaams Belang, destijds nog Vlaams Blok, voor haar streven naar Vlaamse onafhankelijkheid. Een steeds groter wordend probleem is de omvolking met anderstaligheid tot gevolg. Het migrantenbeleid moet veel strenger worden aangepakt. De strijd tegen islamisering, criminaliteit, drugs, sociaal onrecht, het linkse Vivaldi-geklungel is reden genoeg om te kiezen voor het Vlaams Belang."

Guido werd op dinsdag 8 november 2022 als gemeenteraadslid geïnstalleerd voor het Vlaams Belang. Samen met gemeenteraadsfractieleider Hans De Gent vormde Guido een tweekoppige fractie in de gemeenteraad van Geraardsbergen. Hij was gepensioneerd en weduwnaar, op 23 september 1954 geboren en werd 68 jaar.

U kunt Guido de laatste eer bewijzen tijdens de uitvaartdienst die zal plaatsvinden op vrijdag 2 juni 2023 om 13u30 in de aula van funerarium ARK Uitvaartzorg, Groendreef 7b, 9500 Geraardsbergen. Daarna volgt de teraardebestelling op de begraafplaats van Geraardsbergen.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF