menu
Word Lid
Teken onze petitie De Padt Ontslag!

Geraardsbergen werd op 3 februari opgeschrikt door het nieuws over een inval van de Gerechtelijke Politie bij de voormalige zorginstelling Beauprez Residentie Services. De zaakvoerder van Beauprez, Stefaan Premereur, is in onze gemeente bekend als ex-Open VLD Geraardsbergen bestuurslid en ex-Open VLD afgevaardigde bij BCSD.

Bij de inval trof de Gerechtelijke Politie 17 hulpbehoevende bejaarden aan, een deel van hen vastgebonden aan bedden en zetels, terwijl er geen belsysteem was om hulp te vragen en er zelfs meestal niemand aanwezig was die hen kon helpen. Deze kwetsbare bejaarden werden afgevoerd naar verschillende ziekenhuizen in onze streek, waarbij ook nog eens bleek dat ze allemaal een coronabesmetting hadden.

Burgemeester Guido De Padt (ook Open VLD) beweerde in de media ‘compleet verrast’ te zijn door deze schrijnende situatie. Deze week bleek echter dat er regelmatig contact was tussen het agentschap Zorg en Gezondheid, de stad Geraardsbergen en de sociale dienst. Daarbij zou het agentschap meermaals een stand van zaken hebben opgevraagd bij de sociale dienst van de stad Geraardsbergen.

Burgemeester Guido De Padt behoort te weten wat er in zijn stad en zijn eigen partij gebeurt. Als hoogste functionaris van de gemeente Geraardsbergen is hij politiek verantwoordelijk voor het gebrek aan opvolging van dit dossier.

Steun daarom onze vraag naar het ontslag van De Padt en teken de petitie, samen met uw familie en vrienden!

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF